З 29 травня в Києві, Одесі та Львові відкриваються перші центри масової вакцинації населення проти COVID-19

З 29 травня в Україні відкриваються перші центри масової вакцинації населення проти COVID-19 у трьох пілотних містах: у Києві на базі Міжнародного виставкового центру, у Львові на базі стадіону “Арена Львів” та в Одесі на базі стадіону Одеської юридичної академії.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що ці центри працюватимуть у вихідні дні. В них щеплюватимуть громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт "Дія" або через контакт-центр МОЗ.

"Щеплення відбуватиметься тільки для тих людей, кого на вакцинацію попередньо запросили телефонним дзвінком. Пріоритет надаватиметься людям похилого віку", - йдеться у повідомленні.

Вакцинація у таких центрах відбуватиметься із дотриманням усіх санітарних та протиепідемічних вимог. В них передбачені місця для внесення даних, проведення щеплення та очікування після нього.

Обирати вакцину у масових центрах вакцинації не можна. Буде доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. З 29 травня будуть використовувати китайську вакцину CoronaVac, вироблену компанією Sinovac Biotech. 

"Пілотні центри вакцинації відкривають, щоб відпрацювати алгоритм масової вакцинації у великих приміщеннях. Коли Україна отримає більше вакцин, такі центри створюватимуть і в інших великих містах", - зауважили у МОЗ.

У відомстві пояснили, що стадіони та експоцентри були обрані для створення центрів масової вакцинації, адже вони розраховані на велику кількість людей, мають значну пропускну здатність, достатню кількість виходів та санітарні умови для одночасного безпечного перебування великої кількості людей із дотриманням соціальної дистанції.

Станом на 28 травня до листа очікування вакцинації проти COVID-19 записалися 599 777 людей.