За кожним щепленим китайською COVID-вакциною CoronaVac буде зарезервована друга доза препарату з цієї ж партії - МОЗ

За кожною людиною, яка зробить щеплення проти коронавірусу китайською вакциною CoronaVac, одразу буде зарезервована друга доза препарату з цієї самої партії.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

"Всі, хто зараз вакцинується препаратом CoronaVac гарантовано отримають другу дозу для повної імунізації проти COVID-19", - підкреслили в МОЗ.

Також у відомстві зазначили, що всього для повної імунізації потрібно отримати дві дози цього препарату з інтервалом у 28 днів.

Термін придатності партії цієї вакцини становить 24 місяці. Її необхідно зберігати за температури 2−8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Тому вакцину CoronaVac транспортуватимуть у спеціальних контейнерах, щоб забезпечити холодовий ланцюг на кожному етапі маршруту.

Нагадаємо, 13 квітня в Україні розпочалося щеплення вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech. Насамперед вакцинуватимуть маломобільні групи населення, людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядає.

Також цією вакциною щепитимуть освітян, які будуть залучені у ЗНО у 2021 році, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році та співробітників патрульної поліції.