«Законних підстав для звільнення Ситника не існує»: НАБУ оскаржуватиме рішення ОАСК

Національне антикорупційне бюро назвало рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо звільнення директора НАБУ Артема Ситника заангажованим і абсурдним у правовому сенсі.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

У бюро зазначили, що своїм рішенням суд хоче заблокувати роботу інституції, яка викрила суддів ОАСК на масштабних зловживаннях та спробі захоплення влади.

Національне бюро розцінює рішення ОАСК від 26 жовтня як втручання у свою роботу і оскаржуватиме його.

"Фактично, йдеться про спробу у будь-який спосіб усунути з посади Директора НАБУ як гаранта інституційної незалежності та спроможності організації розслідувати факти вчинення корупційних дій посадовцями топ-рівня та перетворити сам орган у керовану «кишенькову» структуру. Наслідком цього стане повне блокування розслідувань багатомільярдних корупційних зловживань в українській владі", - наголосили у НАБУ.

Крім того, у відомстві підкреслили, що звільнення директора НАБУ з посади може відбуватися виключно на підставах, передбачених законом «Про Національне антикорупційне бюро України».

"Наразі таких підстав не існує. Тож Артем Ситник продовжує виконувати свої повноваження, НАБУ працює в штатному режимі", - додали у бюро.

Нагадаємо, 26 жовтня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення викреслити з державного реєстру інформацію про Артема Ситника як директора Національного антикорупційного бюро.