Заступник гендиректора з управління активами Мустафа Найєм звільнили з Укроборонпрому

Заступника генерального директора з управління активами державного концерну «Укроборонпром» та колишнього народного депутата Мустафу Найєма звільнили з посади.

Про це повідомили у пресслужбі Укроборонпрому.

Як зазначається, посаду скоротили для оптимізації організаційної структури. Загалом планують скоротити штат на 10%.

«З метою оптимізації організаційної структури Концерну посаду заступника генерального директора з активів буде ліквідовано. У цілому штат Укроборонпрому буде оптимізовано на 10%», - йдеться у повідомленні.

В Укроборонпромі подякували Найєму та іншим працівникам за їхню роботу та досягнення на посадах.

Сам Мустафа Найєм заявив, що для нього таке кадрове рішення було несподіваним.

«Сьогодні мій останній день в Укроборонпромі. Після чергової реорганізації мою посаду скоротили. Без пояснень», - написав він у Facebook.

Водночас Найєм підкреслив, що з командою йому вдалося «витягнути концерн із багаторічної репутаційної ями, розблокувати частину мертвих контрактів і розгорнути велику реформу на всіх фронтах».

«Ми закінчили інвентаризацію всього майна, майже на третину збільшили надходження від продажу непрофільних активів, у 3 рази скоротили терміни розгляду заявок на операції з майном, передали до Фонду держмайна 17 підприємств, які втратили значення для оборонки», - відзначив посадовець.

Він додав, що й надалі «буде вболівати за реформу концерну». Куди саме планує працевлаштуватися, Найєм не уточнив.

Нагадаємо, народний депутат Верховної Ради 8-го скликання Мустафа Найєм отримав посаду заступника гендиректора ДК «Укроборонпром» у листопаді 2019 року. Він відповідав за напрямок зв’язків з органами державної влади, а також із профільними недержавними організаціями та міжнародними партнерами концерну. Згодом Найєм очолив напрямок роботи з активами підприємства та моніторингу державного оборонного замовлення.