Зеленський анонсував запуск Центру протидії дезінформації

Центр протидії дезінформації почне роботу в Україні найближчим часом. Він має стати міжнародним хабом протидії пропаганді та дезінформації.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура, медіа, туризм» у Києві, передає пресслужба глави держави.

Він підкреслив, що з ініціативою створення такого центру він виступив під свого виступу в ООН у вересні 2020 року. 

«Сьогодні Україна перебуває на передовій, зокрема і на передовій боротьби з пропагандою. В ООН я виступив з ініціативою створити в Україні Центр протидії дезінформації, найближчим часом він розпочне свою роботу і в майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та протидії пропаганді у усьому світі», - сказав Зеленський.

Водночас президент вважає, що «жоден такий центр не впорається самотужки проти багатомільярдного бюджету, зокрема Кремля». Тож він закликав українців навчитися критично мислити, відрізняти фейки від правди та «зберігати голову холодною».

«Тому уроки медіаграмотності повинні з'явитися в наших шкільних програмах. А ще ті, хто давно закінчив школу — це наші дідусі й бабусі, — ми повинні навчити їх, що таке інформаційна гігієна, що таке фейк і що таке пропаганда», - зазначив глава держави.

Він наголосив, що завданнями держави та суспільства є усвідомлення загроз інформаційній безпеці й пошук шляхів протидії їм.

«Правда в тому, що Україна обов'язково переможе в інформаційній війні, тому що іншого виходу немає. І, нарешті, не тільки в цій війні», - додав Зеленський.