Зеленський націоналізував нафтопровід Медведчука

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким ділянки нафтопроводів «Самара-Західний напрямок» і «Грозний-Армавір-Трудова», що проходять через територію України, мають бути передані у державну власність.

Про це йдеться в указі №66/2021 «Про вжиття заходів для захисту майнових інтересів держави» від 19 лютого, повідомляє пресслужба глави держави.

«Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим указом, покласти на секретаря Ради національної безпеки і оборони України», - йдеться у документі.

Зазначається, що уряду разом із Службою безпеки України доручено перевірити дотримання законодавства під час передачі в експлуатацію та відчуження частини трубопроводів «Самара-Західний напрямок» і «Грозний-Армавір-Трудова». 

РНБО також вимагає перевірити дотримання вимог митного законодавства під час транзиту та транспортування продуктів вказаними нафтопродуктопроводами.

Крім того, Офісу генерального прокурора спільно з Національним антикорупційним бюро України доручено забезпечити захист інтересів держави щодо прав власності на ці нафтопроводи.