Зеленський оголосив останні запитання національного опитування

Президент України Володимир Зеленський оголосив наступні три запитання, на які мають відповісти українці в межах загальнонаціонального опитування 25 жовтня.

Про це повідомили у пресслужбі глави держави.

«Питання номер три: чи потрібно скоротити Верховну Раду України до 300 народних депутатів?» – запитав Зеленський у своєму відеозверненні.

Четверте запитання, за його словами, стосуватиметься можливості легалізації в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важкохворих.

Останнє, п'яте запитання присвячене темі безпеки держави, а саме – виконанню гарантій територіальної цілісності України згідно з положеннями Будапештського меморандуму.

Глава держави розповів, що у 1994 році був підписаний Будапештський меморандум, у межах якого США, Велика Британія та Росія надали безумовні гарантії безпеки для територіальної цілісності та суверенітету України, натомість Українська держава зобов’язалася позбутися ядерної зброї. 

«Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету та територіальної цілісності?» - запитав президент.

Також Зеленський закликав залишати в коментарях на офіційних сторінках у соцмережах питання, які варто включити до наступних опитувань.

«Нам ніщо не заважає щомісяця або навіть щотижня говорити про важливе», - додав глава держави.

Нагадаємо, напередодні Зеленський повідомив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня українцям буде поставлено п'ять суспільно важливих питань.

Перше питання стосуватиметься необхідності запровадження довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах. 

Друге присвячене необхідності впровадження на Донбасі вільної економічної зони.