Зеленський підписав указ, що дозволяє переводити військових на нижчі посади без їхньої згоди

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до Положення про проходження військової служби у ЗСУ, що зокрема дозволяють без згоди військових переводити їх на нижчі посади. Відповідний указ №135 від 10 квітня оприлюднено на сайті глави держави.

"Для доукомплектування Збройних Сил України в особливий період просування військовослужбовців по службі здійснюється без дотримання вимог пунктів 85, 87 цього Положення, а призначення військовослужбовців на рівнозначні та нижчі посади здійснюється без згоди військовослужбовців, за винятком випадків, визначених пунктом 112 цього Положення", - йдеться у документі.

Крім того, указ встановлює можливість служити й після досягнення військовослужбовцями граничного віку служби.

"Військовослужбовці, які мають високу професійну підготовку, досвід практичної роботи на займаній ними посаді, визнані військово­-лікарською комісією придатними за станом здоров'я для проходження військової служби, на їх прохання і за потреби Збройних Сил України можуть бути залишені на військовій службі понад граничний вік перебування на військовій службі на строк до п'яти років", - йдеться в указі.