Знімальну групу російського телеканалу «НТВ» не пустили в Україну

13 грудня кореспонденту російського телеканалу «НТВ» Сергію Савіну разом зі знімальною групою відмовили у в'їзді в Україну. У ДПСУ пояснили, що це через його попередню нібито незаконну поїздку до окупованих територій України. Про це повідомили на сайті телеканалу.

«Ми прилетіли у «Бориспіль» вранці, о пів на десяту за московським часом. Далі — штатна процедура проходження контролю. Відразу заявили, хто ми, що ми, які цілі, на скільки приїхали до України, що збираємося робити», — зазначив Савін.

Він уточнив, що цілями приїзду вказав «розслідування вбивства Павла Шеремета, майбутню активізацію газових переговорів, обіцяний президентом Зеленським обмін полонених до кінця року і можливе припинення вогню на лінії зіткнення».

«Віддали документи, все відбувалося чемно, дипломатично. Потім запросили до відповідальної особи, було вручено рішення: відмова в перетині державного кордону, на в'їзд на Україну. Офіційна причина — я не зміг підтвердити мету свого запланованого перебування тут», — додав кореспондент.

У Держприкордонслужбі уточнили, що відмовили Сергію Савіну у в'їзді через ряд причин. Однією з них стало те, що кілька років тому кореспондент нібито «незаконно відвідав окуповану територію».