Американців у Білорусі закликали запасатися їжею у випадку «народного ультиматуму»

Посольство США в Білорусі поінформувало своїх громадян, які перебувають на території країни, про необхідність проявляти підвищену пильність у зв'язку з можливими протестами, викликаними початком "народного ультиматуму".

Про це повідомляє пресслужба американського посольства.

Відомо, що термін "народного ультиматуму" до влади Білорусі закінчується 25 жовтня. І як було заявлено опозицією, в разі невиконання владою поставлених умов 26 жовтня почнеться національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів в державних магазинах.

У США очікують, що після цього правоохоронці можуть значно посилити силові розгони людей.

Так, посольство закликає громадян США уникати публічних демонстрацій, зберігати контакти зі своїм оточенням та заздалегідь розглянути варіанти поїздок на громадському транспорті, щоб «підтримати особисту безпеку».

Також американцям радять підготувати запаси їжі, води, ліків, готівки та інших необхідних предметів мінімум на три дні.

Крім цього, посольство рекомендує завжди мати при собі посвідчення особи державного зразка, включаючи паспорт США з діючою білоруської візою або дійсний безвізовий штамп.

Як повідомлялося, 13 жовтня Тіхановська оголосила ультиматум президенту Білорусі. Вона наказала Лукашенку піти у відставку до 25 жовтня.