Байден дозволив трансґендерам служити в армії США

Президент США Джо Байден скасував указ свого попередника Дональда Трампа, який забороняв трансґендерним людям служити в американській армії. 

Про це повідомляє Politico.

Скасуванням цього указу Байден «дозволяє всім придатним до військової служби американцям служити своїй країні у військовій формі», йдеться в тексті рішення, оприлюдненому 25 січня на сайті Білого дому.

Таким чином, відновлюється політика епохи 44-го президента США Барака Обами, яка дозволяла трансґендерним особам служити у війську.

Як зазначається, рішення Байдена щодо скасування наказів Трампа було оголошене Білим домом перед урочистою присягою міністра оборони Ллойда Остіна.

«Я справді вірю, що якщо ви спроможні, кваліфіковані для проходження служби і можете підтримувати стандарти, вам слід дозволити проходити службу», - сказав Остін.

Нагадаємо, дозвіл людям із ґендерною дисфорією проходити військову службу ініціював Барак Обама в червні 2016 року. 

Проте Дональд Трамп оголосив у липні 2017 року заборону служби трансгендерів у війську. Заборона набула чинності у 2018 році. Відповідно до неї, трансґендерам дозволялося йти на військову службу лише в разі, якщо вони проходитимуть її відповідно до статі, отриманої при народженні.

У січні 2019 року рішення адміністрації Трампа Верховний суд США визнав законним.