Байден наказав спецслужбам розслідувати масштабну хакерську атаку на американську компанію Kaseya

Президент США Джо Байден заявив, що направив американські спецслужби розслідувати, хто стоїть за хакерською атакою на американську компанію Kaseya.

Про це передає Bloomberg.

Так, кібератаку на компанію Kaseya, що спеціалізується на розробці програмного забезпечення для керування мережевою інфраструктурою, здійснили у п'ятницю, 2 липня. Оскільки її програмами користуються великі компанії по всьому світу, це вплинуло і на їхню роботу.

Фахівець із кібербезпеки Джон Гемонд з компанії Huntress Labs зазначив, за цією хакерською атакою може стояти угруповання REvil, пов’язане з Росією. Його також пов'язували з травневою кібератакою на бразильську компанію JBS S.A., яка є найбільшим постачальником м'яса у світі.

Втім президент США Джо Байден заявив, що поки не впевнений у цьому. Він зазначив, що вже скерував американські спецслужби провести відповідне розслідування.

«Ми не впевнені, що це росіяни. Я отримав короткий звіт у літаку. Спершу ми думали, що це не російський уряд, але ми поки не впевнені», ㅡ сказав Байден під час робочої поїздки до Мічигану в суботу, 4 липня.

Він також зазначив, що ще не говорив з президентом Росії Володимиром Путіним щодо останнього інциденту, але якщо стане відомо, що ця хакерська атака пов'язана з РФ, ㅡ пообіцяв відповісти. 

«Я буду знати краще завтра, і якщо це виявиться з відома Росії та/або наслідком Росії, я казав Путіну (під час зустрічі президентів США та РФ у Женеві, - ред.), що тоді ми відповімо», ㅡ сказав Байден.