Нідерланди виділять понад 200 млн євро для України на постачання ППО та боєприпасів

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Про це повідомила міністерка оборони Кайса Оллонгрен під час засідання Ради Україна-НАТО 19 квітня, передає пресслужба відомства.

Посадовиця наголосила, що ситуація в Україні може «стати критичною», тому зараз міжнародні партнери «повинні зробити все можливе». За її словами, ресурси, на які Нідерланди виділили кошти, вже в Європі та «якнайшвидше надійдуть до України». 

Країна скерує 150 млн євро на німецьку ініціативу щодо ППО для України, щоб забезпечити швидке постачання засобів. Крім того, Міноборони закуповує засоби ППО малої дальності на 60 млн євро, які, зокрема, можна використовувати для боротьби з безпілотниками.

Також міністерка підкреслила, що Нідерланди сприятимуть ініціативі Естонії щодо швидкого постачання артилерійських боєприпасів із наявних запасів. Міноборони нагадало, що раніше країна оголосила про внесок 250 млн євро в подібний чеський план для України.