Байден представив нову пресслужбу Білого дому: вперше в історії США до неї увійшли лише жінки

Новообраний президент США Джо Байден представив нову команду з комунікацій Білого дому, яка вперше в історії країни складатиметься лише з жінок.

Про це йдеться у заяві штабу Байдена.

«Я з гордістю оголошую про першу команду з комунікацій Білого дому, що повністю складається з жінок. Ці кваліфіковані та досвідчені комунікаторки привносять різноманітні погляди у роботу та представляють відданість відновленню країни», — зазначив Байден.

  • Речницею Білого дому призначили Джен Псакі.

Вона була директоркою з комунікацій Білого дому за часів Барака Обами, речницею Держдепартаменту. Тоді вона робила заяви на підтримку України через збройне втручання Росії. З 2017 року Псакі працювала політичною коментаторкою на CNN, але у листопаді цього року пішла звідти та приєдналася до команди, яка працює під час передачі повноважень чинного президента Дональда Трампа Джо Байдену.

  • Очільницею відділу комунікацій Білого дому буде Кейт Бедінгфілд, яка до цього була заступницею директора з комунікацій штабу Байдена.

Також вона була директоркою з комунікацій Джо Байдена, коли він був на посаді віцепрезидента.

  • Заступницею Бедінгфілд стала Пілі Тобар, яка також працювала у штабі демократа.

Перед тим вона була директоркою з питань меншин у сенатора від Демократичної партії Чарльза Е. Шумера, колишня адвокатка іммігрантів у групі America's Voice.

  • Прессекретаркою віцепрезидентки Камали Гарріс стане старша радниця передвиборчої кампанії Сімона Сандерс. 
  • Заступницею Псакі стане Карін Жан-П'єр.

Вона до того, як приєдналася до штабу Байдена, була політичною коментаторкою NBC та MSNBC, а перед цим теж працювала у пресслужбі Обами.

  • Ексречниця Байдена часів його віцепрезидентства Елізабет Александер працюватиме директоркою з комунікацій наступної першої леді Джилл Байден.
  • Також до команди увійшла старша радниця передвиборчого штабу Байдена Ешлі Етьєн. Вона буде директоркою з комунікацій віцепрезидентки.