Байден заявив про вбивство лідера ІДІЛ під час операції в Сирії

Президент США Джо Байден заявив, що 3 лютого під час операції американських військових у Сирії вбили лідера «Ісламської держави» Абу Ібрагіма аль-Гашемі аль-Кураші.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Так, президент США зазначив, що минулої ночі американські військові за його вказівкою провели контртерористичну операцію на північному заході Сирії. Під час неї вбили лідера терористичної організації Абу Ібрагіма аль-Гашемі аль-Кураші, який був очільником «Ісламської держави» з жовтня 2019 року.

За словами Байдена, усі американці безпечно повернулися з операції.

Також він пообіцяв зробити звернення перед американськими громадянами.

Як передає CNN, це була наймасштабніша операції США у Сирії після операції 2019 року, коли вбили попереднього лідера організації Абу Бакра аль-Багдаді. 

Волонтерська організація в Сирії «Білі шоломи» повідомила, що внаслідок операції загинули щонайменше 13 людей, зокрема шестеро дітей та чотири жінки. Ще дві людини отримали поранення. За даними Пентагону, жертв серед американців немає.

Свідки розповіли CNN, що операція була націлена на будинок у сирійсько-турецькому прикордонному районі Атмех (провінція Ідліб). Спершу були обстріли та вибухи, після чого відбулася висадка американських військових. Будівля була частково зруйнована.