Білий дім вніс правки у відповідь представниці адміністрації Байдена про підтримку членства України у НАТО

Пресслужба Білого дому внесла корективи у відповідь заступниці речника Адміністрації президента США Карін Жан-П'єр на питання журналістів про підтримку вступу України до Альянсу.

Відповідь Жан-П'єр опублікували на сайті Білого дому 6 травня.

Як зазначається, представниця адміністрації Джо Байдена давала інтерв'ю журналістам, перебуваючи у президентському літаку.

Так, на пряме запитання чи підтримують США вступ України до НАТО, вона відповіла: «Я кажу, що Укр... так. Так. Як я вже казала, адміністрація Байдена прагне забезпечити, щоб двері НАТО залишалися відкритими для охочих, якщо вони виконають зобов'язання для членства та сприятимуть безпеці в євроатлантичному регіоні».

Пізніше, першу частину відповіді закреслили.

У відповіді виданню New York Post представники Білого дому пояснили, що закреслили цю частину, оскільки вона не відображає офіційну політику адміністрації, а сама Жан-П'єр «обмовилась».

Також журналісти запитали її про позицію Байдена щодо заяви України про вступ до НАТО. Карін Жан-П'єр зазначила, що США підтримують зусилля України щодо просування верховенства права, економічного зростання та територіальної цілісності. За її словами, підтримку України має підтвердити приїзд держсекретаря США Ентоні Блінкена.