Порошенко знову везе на фронт FPV-дрони, квадроцикли для евакуації і зарядні станції для РЕБ

П'ятий президент України Петро Порошенко везе українським військовим чергову допомогу. Це сотні смертоносних для ворога FPV-дронів, квадроцикли для евакуації поранених, зарядні станції для систем радіо-електронної боротьби та автомобільні шини для вантажівок.

Про це політик повідомив у Facebook.

Загальна вартість чергового вантажу техніки – 18 млн гривень.

Порошенко, який від початку повномасштабної війни тримає звʼязок із понад сотнею бригад та батальйонів, зазначив, що сили волонтерів виснажуються, а потреби армії навпаки зростають. 

«Зараз дуже непрості часи. Події на Сході і на Півдні дають нам підстави тривожитися за наших воїнів. Але нам своє робити. Ми маємо безпосередній зв’язок з більш як 100 бригадами, полками і окремими батальйонами. І ми веземо те, що потрібно саме зараз і вже», – пояснив п'ятий президент.. 

«Від 50 до 400 FPV-дронів у партії. Квадроцикли виявилися дуже ефективними для евакуації поранених. Ну, а про шини ви пам’ятаєте – це все ще скарб», – підкреслив політик.

«Справа, якою ми зараз живемо – це РЕБ, кібербезпека і боротьба з російською радіотехнічною розвідкою. У нас непогано виходить. На жаль, я не можу більше про це сказати. Але ви побачите самі. До наших комплексів радіотехнічної розвідки і протидії ворожим засобам «Ай-Петрі СВ» передаємо зарядні станції Bluetti. Веземо їх нашим друзям-військовим», – розповів Порошенко. 

«Робимо все, щоб забезпечувати наших воїнів технікою та зброєю, якою вони знищуватимуть ворога на всіх напрямках», – наголосив пʼятий президент.

Як відомо, пів року тому Петро Порошенко інвестував 150 млн грн у розробку та виробництво новітніх комплексів РЕБ «Ай-Петрі СВ». У війська вже надійшли 10 таких установок. Найближчим часом планують передати ще 10 комплексів.

За словами Порошенка, треба прикрити системами радіо-електронної боротьби, які ефективні проти російських дронів, всю лінію фронту. Тому проєкт буде масштабуватися. Команда інженерів знаходиться на постійному прямому звʼязку з командирами екіпажів, щоб, не втрачаючи часу, удосконалювати технологічні рішення.