Чорногорія змінила правила в’їзду для українців

Чорногорія уточнила правила в'їзду в країну громадян України та Білорусі. Тепер правила будуть різними для мандрівників, які приїздять наземним транспортом, і тих, хто прилітає літаками. Про це повідомляє «Балканський оглядач».

В офіційних повідомленнях уряду та Інституту громадського здоров'я країни зазначено, що для громадян, які прибувають з цих двох держав, діє особливий порядок в'їзду в Чорногорію.

«Відтепер українцям і білорусам дозволено в'їзд в Чорногорію без додаткових обмежень у зв'язку з епідемією COVID-19 тільки у разі організованого прибуття повітряним транспортом на умовах, передбачених Міністерством сталого розвитку та туризму», — йдеться у повідомленні.

Це означає, що для пасажирів авіарейсів з України та Білорусі немає потреби мати при собі результат ПЛР-тесту на коронавірус. А ось мандрівникам, що прямують до Чорногорії наземним транспортом, необхідно мати при собі негативний тест на коронавірус, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону.

Раніше Хорватія змінила умови прийому мандрівників, які прибули з третіх країн, зокрема України, й запровадила для них обов'язкову 14-денну самоізоляцію або пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус.

Нагадаємо, в’їзд до країн ЄС загалом залишається закритим для громадян України, а купівля квитка на рейс не дає дозволу на перетин кордону. Право на в’їзд до країн-членів ЄС мають лише окремі категорії людей.