CIT опублікувала нові докази стягування російських сил до кордонів України

Дослідницька група Conflict Intelligence Team (CIT) опублікувала нові докази перекидування сил Росії до українських кордонів. 

Про це йдеться на сайті CIT.

Так, розслідувачі виявили, що в районі залізничної станції «Маслівка» у передмісті Воронежа біля колій стоять БМП-2, самохідні артилерійські установки «Мста- С» та танки Т-80У. Останні є на озброєнні 4-ї гвардійської Кантемирівської танкової дивізії, чию техніку раніше цієї осені помітили в районі Курська.

На відео з TikTok CIT помітили також танковий транспортер, який везе один із танків у південному напрямку — у бік полігону «Погоново».

@svets98 #танкимасловка ♬ Classical Music - Classical Music

19 листопада на станції «Мічуринськ-Воронезький» зафіксували ешелон з боєприпасами, машинами хімічної розвідки РХМ-6 і важкою вогнеметною системою «Сонцепек». Він міг, ймовірно, перевозити техніку 20-го полку РХБЗ, який входить до складу 1-ї гвардійської танкової армії та дислокується за 10 км від станції Ілліно.

Окрім полігону «Погоново», у CIT зауважили прибуття російських військ до окупованого Криму. Йдеться, зокрема, про 34-у окрему мотострілецьку бригаду, завантаження якої зняли у Ставропіллі 11 листопада.

@kto_takaya_ksu Что происходит? #чтопроисходит #войнаукраинароссия #война2021 #чтотворитсявмире #рекомендации #fyp #россия #ставропольскийкрай #хочуврек #пандемия #локдаун ♬ оригинальный звук - ░Р░у░с░с░к░о░е░ Р░а░д░и░о░

Там також помітили 42-у гвардійську мотострілецьку дивізію, ешелон із танками Т-72Б3, який потрапив на відео дорогою до Криму. Нагадаємо, що у 2008 році ця дивізія брала участь у війні в Грузії.

@kto_takaya_ksu Что происходит? #чтопроисходит #войнаукраинароссия #война2021 #чтотворитсявмире #рекомендации #fyp #россия #ставропольскийкрай #хочуврек #пандемия #локдаун ♬ оригинальный звук - ░Р░у░с░с░к░о░е░ Р░а░д░и░о░

У CIT зазначають, що ешелон із танками прямує на станцію «Айвазовська», куди у квітні везли війська 58-ї армії. Тоді вони розташувалися на полігоні «Опук» на Керченському півострові в Криму.

Окрім того, за даними CIT, до кордону України звозять техніку «у кількості, що насторожує». Так, з'явилися відео, де ешелони з БМП-3 та БТР-82 прямують із Буя, де розташована 22-а центральна база зберігання техніки, до міста Валуйки за 23 км від кордону з Україною, де базується 3-та мотострілецька дивізія.

Розслідувачі підкреслили, що зараз перекидання військ відбувається повільніше, ніж під час попередньої кризи.

«Так чи інак, ми згодні з оцінками розвідок, що готовність до можливої ​​операції на підконтрольній українській владі території буде досягнута щонайменше не раніш як на початку наступного року», ㅡ додали у CIT.