Данія виділить Україні 73 млн євро для підвищення економічної стабільності

У рамках Данської програми європейського сусідства DANEP на 2022-2026 роки Україна отримає 73 млн євро для підвищення фінансової та економічної стабільності.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"Відповідно до рішення данського уряду Україна стане ключовим одержувачем технічної допомоги Данії в рамках наступної фази Данської програми європейського сусідства DANEP в період 2022-2026 років із загальним бюджетом у 170 млн євро, з яких 73 млн будуть спрямовані на проєкти в Україні", - йдеться у повідомленні.

Пресслужба передає, що під час зустрічі міністра закордонних справи України Дмитра Кулеби та очільника МЗС Данії Єппе Кофода данська сторона погодилась розглянути додаткові можливості підтримки економіки України.

Крім того, Данія підтвердила готовність зміцнювати стійкість України на тлі агресивних дій РФ.

"Високо цінуємо прагнення данського уряду нарощувати економічну та інвестиційну співпрацю з Україною. Це надсилає чіткий сигнал іноземним інвесторам про те, що попри безпекові виклики, ситуація залишається під контролем, наша держава демонструє економічне зростання, вона приваблива для інвестицій та успішних комерційних проєктів", - сказав Кулеба. 

Також під час зустрічі українська сторона поінформувала про ситуацію на Донбасі та на кордоні з Росією. Співрозмовники обговорили підготовку економічних санкцій проти РФ, посилення оборонних спроможностей України та зміцнення кібербезпеки.