До окупантів долучається контингент із Нагірного Карабаху та бойовики з Сирії і Сербії - Генштаб ЗСУ

Російсько-окупаційні війська поповнюють свій склад частиною «миротворчого» контингенту з Нагірного Карабаху (Азербайджан) в Україну. Також залучають велику кількість бойовиків-найманців з інших країн, зокрема Сирії та Сербії.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 13 березня.

Зазначається, що під час перегрупування військ окупанти готують додаткові підрозділи для ведення бойових дій на території України. Так, за наявною інформацією, протягом 9-10 березня до рф переміщені 800 військовослужбовців 102-ї військової бази (Ґюмрі, Вірменія) Південного воєнного округу для подальшого перекидання в зону бойових дій.

Тим часом до 1 500 солдатів 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський) Тихоокеанського флоту залізничними ешелонами відправляються до білорусі. У російському Солнечногорську добирають особовий склад для участі у війні з Україною.

На Волинському напрямку окупанти наступальних дій не проводили. Військове керівництво білорусі продовжує посилювати охорону кордону з Україною. Зберігається ймовірність безпосередньої участі збройних сил білорусі у військовій операції проти України на боці окупантів на Волинському напрямку.

За даними Генштабу, окупанти продовжують наступальну операцію проти України на Поліському, Сіверському, Слобожанському, Донецькому, Таврійському та Південнобузькому напрямках. Вони відновлюють боєздатність та перегруповують війська, а також готуються до продовження наступу.

Російські військові здійснюють ракетно-бомбові удари та артилерійське ураження об’єктів цивільної інфраструктури українських міст Чернігова, Сум, Миколаєва, Маріуполя, Авдіївки, Волновахи та передмість великих населених пунктів по всій території України, а також по угрупуваннях військ ЗСУ.