Двох українців, яких напередодні затримали у Мінську, досі не знайшли - МЗС

Міністерство закордонних справ України поки не знає, де в Білорусі утримують українських громадян Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, яких 12 серпня затримали у Мінську. Консул продовжує їздити по СІЗО. Про це на брифінгу 13 серпня заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає пресслужба МЗС.

Наразі відомо, що проти українців відкрили кримінальну справу за статтею про «масові заворушення», яка передбачає від 3 до 8 років ув'язнення.

Крім того, вчора у помешканні українців у Мінську провели обшуки, зокрема вилучили ноутбук Рєуцького та паспорт Васильєва.

За словами Кулеби, консул відвідав два найбільших місця для утримання, але не знайшов там українців. Офіційні органи влади не повідомляють про перебування громадян. Наразі консул продовжує їздити по СІЗО.

Міністерство закордонних справ вимагає надати інформацію про кількість затриманих українців з 9 по 12 серпня у Білорусі. Також МЗС вимагає назвати причини затримання та місця перебування Костянтина Рєуцького, Євгена Васильєва та Оксани Альошиної, яку теж 12 серпня затримали у Мінську.

«Ми вимагаємо негайної зустрічі консула з цими затриманими, а також з іншими громадянами, якщо буде така інформація. Ми вимагаємо негайного та безумовного звільнення людей, щоб повернути їх в Україну», — наголосив Кулеба.

Також Міністерство закликає українців поки відмовитися від поїздок до Білорусі.

Нагадаємо, вчора, 12 серпня, білоруські силовики жорстко затримали в Мінську двох громадян України Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва. Вони позаштатно готували з Мінська матеріали для Громадського.