Франція також стурбована застосуванням безпілотників Bayraktar на Донбасі

Услід за Німеччиною у Франції також заявили про занепокоєння через те, що Україна вперше застосувала безпілотники Bayraktar на Донбасі. 

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ Франції.

Так, 28 довтня у відомстві заявили, що такі дії суперечать умовам нового «перемир'я» на Донбасі, яке запрацювало з 27 липня 2020 року.

«Франція разом з Німеччиною продовжує свої зусилля у межах Нормандського формату з метою повного виконання Мінських домовленостей, які є єдиною затвердженою основою для довготривалого вирішення конфлікту на Донбасі. Ми закликаємо сторони до стриманості та деескалації», ㅡ йдеться у заяві.

Як раніше повідомлялося, 27 жовтня речниця МЗС Німеччини Андреа Сассе заявила про занепокоєння Берліну через збільшення інтенсивності бойових дій, а також повідомлення Генштабу ЗСУ про удар у відповідь на обстріл бойовиків за допомогою безпілотників Bayraktar.

Нагадаємо, 26 жовтня Збройні сили України вперше застосували турецькі ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 в зоні бойових дій на Донбасі. Сталося це після обстрілу бойовиками села Гранітне, що на Донеччині.