Французькі військові вбили лідера «Ісламської держави у Великій Сахарі»

Французькі збройні сили вбили ісламського бойовика, лідера джихадистського угруповання «Ісламська держава у Великій Сахарі» Аднана Абу Валіда аль-Сахраві.

Про це повідомив у Twitter президент Франції Еманнуель Макрон 15 вересня.

«Це ще один великий успіх у нашій боротьбі з терористичними групами у Сахелі (регіон Африки, - ред.)», - написав Макрон, але не розкрив точного місця проведення операції.

За заявою офісу Макрона, Сахраві був історичним лідером «Ісламської держави» в сахельскому регіоні Західної Африки. Саме його угрупування напало на американських солдатів під час смертельної атаки у 2017 році. У серпні 2020 року Сахраві особисто наказав вбити шістьох французьких благодійників і їхнього водія з Нігерії.

Угрупуванню приписують більшість нападів в регіоні між Малі, Нігером і Буркіна-Фасо. Останнім часом там побільшало випадків атак цієї та інших терористичних організацій на цивільне населення.

Як раніше повідомлялося, у липні Макрон заявив, що Франція скоро почне переформування своїх збройних сил у Сахелі, що перебувають на передовій боротьби з ісламістськими бойовиками.

Наразі там базуються 5 100 французьких солдатів, але до початку 2022 року планується скоротити їхню кількість приблизно вдвічі та припинити військову місію.