Ховався у трейлері з молочними продуктами: у Грузії розповіли, як Саакашвілі вдалося непомітно в'їхати у країну

Прокуратура Грузії встановила, за яким маршрутом колишній президент Міхеїл Саакашвілі міг непомітно в'їхати у країну перед місцевими виборами. За даними слідства, політик ховався у трейлері з молочними продуктами.

Про це йдеться у заяві прокуратури Грузії.

За даними слідчих, 28 вересня о 23:00 з Чорноморська в порт грузинського міста Поті зайшло судно «Вільнюс». Близько 1:00 ночі 29 вересня з корабля вирушив трейлер, завантажений молочними продуктами.

Водій транспорту зупинив його в зоні очікування перед реєстрацією, звідки виїхав о 01:44. Через кілька хвилин він зупинив авто за кілька десятків метрів, підійшов до задніх дверей трейлера та випустив звідти Саакашвілі. Так політик зміг перетнути кордон Грузії, кажуть у прокуратурі.

За даними слідчих, те, що Саакашвілі справді був у цьому трейлері, підтверджують записи з відеокамер та телефону політика.

Близько 2:00 ночі експрезидент пересів у «Мерседес», який зустрічав його, та поїхав спочатку в село Тквірі, де розташовується будинок його водія. Після цього на мікроавтобусі політик поїхав до Батумі, але згодом повернувся до Тквірі.

Вже звідти він, за даними прокуратури, дібрався до Тбілісі та поселився у будинку на вулиці Ерцо. Там колишнього президента затримали 1 жовтня.

У прокуратурі заявили, що тепер висунуть Саакашвілі обвинувачення у незаконному перетині кордону.

Загалом у справі про приховування Саакашвілі у Грузії правоохоронці затримали чотирьох людей, зокрема власника квартири та водія трейлера.

Нагадаємо, 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі оголосив, що колишнього президента Міхеїла Саакашвілі затримали після повернення на батьківщину.