Компанія Hyundai допоможе Україні з будівництвом атомних енергоблоків

Українське підприємство «Енергоатом» та південнокорейська компанія Hyundai домовилися про співпрацю у проєктуванні, будівництві та введенні в експлуатацію нових енергоблоків на атомних електростанціях України.

Про це повідомило Міністерство енергетики України.

За словами міністра енергетики Германа Галущенко, ці домовленості важливі у процесі будівництва нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС, зокрема за технологією АР1000. Нові енергоблоки на ХАЕС дозволять замістити потужності тимчасово окупованої росіянами Запорізької АЕС. 

Документом також передбачається, що корейські партнери сприятимуть локалізації виробництва в Україні. Крім того, Південна Корея планує збільшувати підтримку української енергетики через міжнародні організації.

«Важливо, що разом із корейською стороною ми підписуємо цей меморандум під час війни й, не чекаючи її завершення, рухаємося вперед. Впевнений, що спільно збудуємо в Україні енергетику, яка відповідатиме найкращим світовим стандартам», — наголосив Галущенко.

Меморандум про співпрацю між компаніями був розроблений відповідно до домовленостей, досягнутих під час Всесвітньої ядерної виставки в Парижі наприкінці листопада 2023 року.