Канада та Австралія запровадили санкції проти Росії за будівництво Керченського мосту

Канада ввела санкції проти низки фізичних і юридичних осіб, причетних до будівництва мосту в окупованому Росією Криму через Керченську протоку. 

Про це йдеться на сайті уряду Канади.

Так, обмеження передбачають заморожування активів, заборону на торгівельні операції в Канаді, а також заборону для канадців здійснювати торгівельні операції із підсанкційними фізичними та юридичними особами.

До санкційного списку потрапили Олександр Ганов — генеральний директор компанії «Гранд Сервис Экспресс», яка здійснює залізничне сполучення між Росією і незаконно анексованим Кримом, а також Леонід Риженькін — заступник генерального директора з інфраструктурних проєктів ТОВ «Стройгазмонтаж», який з 2015 року займався будівництвом моста через Керченську протоку.

Під санкції потрапили також 4 компанії: «Ленпромтранспроект», «Дирекция по строительству железной дороги Беркакит‐Томмот‐Якутск», «Крымская железная дорога» і «Крымская первая страховая компания».

Крім того, Міністерство закордонних справ Австралії оголосило про введення санкцій стосовно однієї фізособи і чотирьох компаній з Росії в зв'язку з будівництвом моста через Керченську протоку, передає Інтерфакс-Україна.

«Австралія ввела цілеспрямовані фінансові санкції і заборону на поїздки щодо російської фізичної особи і чотирьох російських компаній, пов'язаних з будівництвом і експлуатацією залізничного моста через Керченську протоку, що з'єднує Росію з незаконно включеними територіями Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (Україна)», - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті МЗС Австралії.

Санкції оголошені «в координації з Канадою і узгоджуються з діями, розпочатими Сполученим Королівством та Європейським союзом», - уточнює австралійське зовнішньополітичне відомство.

Там наголосили, що Австралія продовжує «підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України».

У міністерстві додали, що всього з 2014 року до санкційних списків Австралії внесені 168 фізичних та 52 юридичних особи з РФ.