Кандидатка в канцлери Німеччини поки не бачить Україну в НАТО

Кандидатка на пост канцлера Німеччини від партії «Зелених» Анналена Бербок не бачить Україну в НАТО, поки триває конфлікт із Росією.

Про це вона заявила в інтерв'ю німецькій газеті FAZ, передає Громадське.

Політикиня вважає, що наразі потрібно посилити тиск на Росію для забезпечення Мінських домовленостей і стабілізації конфлікту. Але «кроки до членства в НАТО заздалегідь нереальні», вважає Бербок.

«Послання Москві повинно бути таким: суверенні держави самі розв'язують питання про свої союзи. Сюди також входить перспектива України в ЄС та НАТО. Але ви не можете зробити третій крок перед першим, і, звичайно, не в ситуації, коли існує жорсткий конфлікт із Росією. Вважаю, що слід підтримати Україну в питанні розмінування», — каже кандидатка на пост канцлера від «Зелених».

Водночас Бербок вкотре висловилася за те, щоб уряд Німеччини відмовився від підтримки російського газопроводу «Північний потік-2». Каже, що хоч і санкції є «жорсткими заходами», потрібне також і політичне рішення.

Як раніше повідомлялося, 19 квітня партія «Зелених» висунула її своєю кандидаткою на пост канцлера Німеччини. І вона має непогані шанси ним стати. Так, за даними соцопитувань, партія стабільно посідає друге місце і всього на 3-5% відстає від лідера — консервативного блоку ХДС/ХСС.

Бербок неодноразово критикувала агресію Росії проти України та підтримує санкції щодо РФ. Вона також виступає проти завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2». Каже, що він суперечить інтересам європейців і спрямований проти України.