Кіпр пускатиме у країну без тесту на коронавірус вакцинованих туристів

Уряд Кіпру затвердив оновлений план щодо поступового відкриття аеропортів та відновлення польотів. Зокрема, щеплених проти COVID-19 туристів пускатимуть у країну без проходження тесту на коронавірус з березня наступного року.

Про це йдеться на сайті уряду Кіпру.

Так, нові правила набудуть чинності з 1 березня 2021 року.

Як зазначається, влада Кіпру змінила назви категорій, яким дозволяють в'їзд до країни:

  • «Зелена» зона — усі країни ЄС. Звідти туристи можуть без обмежень прилітати в аеропорти Лімасола та Пафоса.
  • «Помаранчева» зона — країни Європейського економічного простору, зокрема Велика Британія та Швейцарія. Перед посадкою на літак до Кіпру потрібно показати негативний результат ПЛР-тесту, зроблений упродовж 72 годин до прибуття.
  • «Червона» зона — країни поза ЄС, зокрема це Україна, Ізраїль, ОАЄ, Ліван, Йорданія, Саудівська Аравія, Єгипет,  Росія і Білорусь. Громадяни з цих країн мають зробити два ПЛР-тести: один за 72 години до вильоту, другий — в аеропорту після прибуття. Самоізоляція не передбачена.
  • «Сіра» зона — усі країни, які не потрапили в три попередні категорії. З них дозволять прилітати лише громадянам Кіпру, іноземцям із дозволом на проживання в Кіпрі та власникам спеціальних дозволів (наприклад, близьким родичам громадян Кіпру). Після прильоту їм доведеться 14 днів провести на ізоляції.

«Відповідно до оновленого плану дій, вакциновані особи будуть звільнені від проведення лабораторних досліджень (по прибутті на Кіпр не проходитимуть тестування на наявність коронавірусу, - ред.)», - йдеться у повідомленні.