КНДР випустила три ракети у бік Японії

Північна Корея запустила сьогодні, 9 березня, три невпізнані ракети у бік Японського моря. Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на південнокорейський Об'єднаний комітет начальників штабів.

Відомо, що це вже другий пуск за два тижні, що може свідчити про спільні навчання ракетних військ КНДР.

Ракети було запущено недалеко від міста Сондок в провінції Хамген-Намдо на сході країни. Найбільша дальність польоту становила близько 200 кілометрів, висота - не більше як 50 кілометрів. Запуски можуть бути продовженням об'єднаних навчань і суперечать міжкорейскій військовій операції, вважають в Об'єднаному комітеті.

Також повідомляється, що 2 березня Пхеньян вже провів перший пуск ракет у 2020 році у бік Японського моря з регіону недалеко від порту Вонсан. Дальність польоту тоді становила близько 240 кілометрів, висота - близько 35 кілометрів. КНДР тоді заявляла, що лідер країни Кім Чен Ин керував на місці навчаннями далекобійної артилерії.

Дві ракети малої дальності країна запускала і в листопаді минулого року. Пізніше це назвали випробуваннями реактивної системи залпового вогню. По фотографіях з місця випробувань можна припустити, що калібр ракет - приблизно 600 мм.