Коломойський потрапив під санкції США «через причетність до значної корупції»

Український олігарх та колишній губернатор Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський потрапив під санкції Сполучених Штатів Америки «через причетність до значної корупції».

Про це йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена.

Він зазначив, що Коломойський, перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської ОДА з 2014-го по 2015 рік, брав участь у корупційних діяннях, які підривали верховенство права та довіру української громадськості до демократичних інститутів і процесів урядування. Зокрема, йдеться про використання Коломойським свого політичного впливу та офіційної влади для особистої вигоди. 

«Хоча нинішнє визначення базується на діях у час його перебування на посаді, я також хочу висловити занепокоєння поточними безнастанними спробами Коломойського підірвати демократичні процеси й інституції в Україні, що становить серйозну загрозу для її майбутнього», - наголосив держсекретар.

Окрім самого Коломойського, під санкції потрапили найближчі члени його родини: дружина Ірина, донька Анжеліка та син Ізраїль Цві.

У Держдепі наголошують, що такий крок робить Ігоря Коломойського та його сім’ю «неприйнятними для в'їзду до США».

«Це рішення підтверджує прагнення США підтримувати реформи політичного, економічного та судового секторів, які є ключовими для євроатлантичного шляху України. США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає реформи вперед», — йдеться в заяві.

Блінкен додав, що його відомство й надалі використовуватиме подібні повноваження й інструменти, щоб «сприяти відповідальності корумпованих суб'єктів у цьому регіоні та в усьому світі».