"Кольорова революція" в країні не відбулася: Лукашенко вступив на посаду президента Білорусі

У Мінську відбулася інавгурація Олександра Лукашенка. Тепер він офіційно вступив на посаду президента. Про інавгурацію повідомило державне інформагентство «Белта».

На церемонію інавгурації запросили кілька сотень людей. Серед них — вищі посадовці, депутати Палати представників і члени Ради Республіки, керівники державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських ЗМІ, діячів науки, культури та спорту.

Відповідно до Конституції Білорусі, президент вступає на посаду після складання присяги.

«Вступаючи на посаду президента Республіки Білорусь, урочисто присягаюся вірно служити народу Республіки Білорусь, поважати й охороняти права і свободи людини та громадянина, дотримуватися і захищати Конституцію Республіки Білорусь, свято і сумлінно виконувати покладені на мене високі обов'язки», - наголосив Лукашенко.

Поклавши праву руку на Конституцію, Лукашенко склав присягу білоруською мовою. Потім він підписав акт про прийняття присяги, після чого голова Центральної комісії Білорусі з виборів і проведення республіканських референдумів Лідія Єрмошина вручила йому посвідчення президента Білорусі.

Як пише видання, під час інавгурації президент Білорусі Олександр Лукашенко зазначив, що "кольорова революція" в країні не відбулася. Крім того він заявив про необхідність захистити цінності, мирне життя, суверенітет і незалежність Білорусі.

«Нашій державності був кинутий безпрецедентний виклик - виклик неодноразово відпрацьованих безвідмовних технологій знищення незалежних держав. Але ми опинилися в числі дуже небагатьох, навіть, може бути, єдині, - де "кольорова революція" не відбулася», - зауважив Лукашенко.