Кремль звинуватив в ескалації конфлікту на Донбасі українську сторону

У Кремлі звинуватили українських військовослужбовців в загостренні конфлікту на Донбасі.

Про це заявив журналістам прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

Він підкреслив, що "глибоко стурбований збільшенням кількістю обстрілів з боку Збройних сил України".

"Ми дійсно з глибоким занепокоєнням спостерігаємо за зростаючої напруженістю на лінії зіткнення, ми фіксуємо все частіше і частіше обстріли території Донбасу з боку українських збройних сил або різних формувань, які в України є поблизу лінії зіткнення", - сказав Пєсков.

За його словами, Москва "фіксує" вхід українських військових в ті зони, де вони бути не повинні після розведення військ. У Росії, мовляв, "серйозно стурбовані" і не припиняють аналізувати ситуацію.

Також Пєсков додав, що Росія розраховує на підтримку партнерів "нормандської четвірки", щоб вони звернули увагу на зростання напруженості на сході України і вплинули на запобігання ескалації на Донбасі.

"Тут головне, щоб всі, хто може, використовували свій вплив для того, щоб повноцінна громадянська війна на Україні не відновилася", - підкреслив представник Кремля.

Зазначимо, що 3 березня стало відомо, що так звана "окупаційна адміністрація ДНР" дозволила бойовикам відкривати попереджувальний вогонь в бік українських позицій.

Це означає їх фактичний вихід з перемир'я. Більш того, російські збройні формування прикривають свої дії вигаданими аргументами, мовляв, українські військові обстрілюють населені пункти на окупованих територіях Донбасу.