Лукашенко вважає, що в Білорусі протестують безробітні з кримінальним минулим: він доручив знайти їм роботу

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 12 серпня, на 4 день протестів у країні, зібрав на нараду високопосадовців та заявив, що основою протесів є люди з кримінальним минулим і сьогодні безробітні, відтак їм треба знайти роботу. Про це повідомляє пресслужба Лукашенка.

«Немає роботи, значить, гуляй, дядьку, вулицями і проспектами. Тому по-хорошому прошу і попереджую всіх: влаштуватися на роботу тим, хто не працює», — каже Лукашенко.

Він доручив відповідним органам вивчити таких людей і знайти їм роботу.

«І також хочу попередити деяких наших, м'яко кажучи, буржуазних громадян: не дай боже хтось комусь буде видавати липові довідки про працевлаштування», — розповідає Лукашенко.

10 липня, на другий день після початку протестів, він казав, що в Білорусі на акції виходять «вівці», яких контролюють з Польщі, Чехії та Великої Британії.

Нагадаємо, за попередніми результатами президентських виборів Олександр Лукашенко отримав 80,23% голосів, а в опозиційного кандидата Світлани Тіхановської - 9,9%.

Незгодні з результатами люди вийшли на акції протесту в різних містах Білорусі. Силовики жорстоко придушували ці акції, застосовуючи водомети, світлошумові гранати і гумові кулі. За три дні влада повідомила про затримання понад 6 тисяч осіб і поранених близько 200 протестувальників. Правозахисники вважають, що дані можуть бути заниженими.