Лукашенко запросив генпрокурорів України та Росії для розслідування щодо «вагнерівців»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив запросити генеральних прокурорів Росії та України для розгляду ситуації із затриманими бойовиками ПВК "Вагнера". Про це повідомляє "Белта".

Відповідну заяву лідер Білорусі зробив сьогодні на нараді щодо забезпечення безпеки виборчої кампанії.

"Щоб зняти ці балачки з приводу так званих 33 богатирів, я попрошу генерального прокурора. Ми вчора довго розмовляли на цю тему з президентом України Володимиром Зеленським. Ясно, про що йшла мова, ЗМІ про це вже повідомляли. Моя позиція була однозначною: у ми маємо білоруські закони, правопорушення вони здійснювали на території Білорусі. Все те, що у нас сьогодні в Слідчому комітеті виявлено, ми знаємо", - говорить Лукашенко.

Президент Білорусі дав доручення запросити генпрокурорів Росії та України.

"Все ж стурбовані цією проблемою, серйозна проблема. Покладіть втрьох перед собою міжнародні договори і угоди з Російською Федерацією та Україною і які ми підписали в багатосторонньому плані (ми ж зобов'язання взяли на себе і в цій ситуації теж), наші закони. Голова Слідчого комітету вам доповість разом з Комітетом держбезпеки і оперативну інформацію, і інформацію слідчих: ось документи, інформація - на стіл. Утрьох вирішите", - заявив лідер Білорусі.

"Якщо не приїдуть - питання вирішимо ми, без них", - додав він.

Напередодні Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Лукашенком про можливість екстрадиції затриманих найманців в Україну.

Нагадаємо, у Білорусі в ніч на 29 липня затримали 33 найманців приватної військової компанії «Вагнера». Слідство каже, що вони приїхали дестабілізувати ситуацію перед виборами.