Лукашенко запросив глав країн колишнього СРСР приїхати до Мінська на парад Перемоги

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив глав інших держав приїхати до Мінська на парад Перемоги 9 травня. Зокрема він очікує прибуття президентів країн колишнього Радянського Союзу. Про це він заявив, спілкуючись із журналістами, передає видання «Белта».

«Публічно запрошую всіх глав держав, хоча б колишнього Радянського Союзу, приїхати до Мінська і побути на цьому параді», — закликав глава держави.

Він сподівається, що «хоч хтось приїде», а якщо ні — проведуть парад «як зазвичай».

«Правильно було б зібратися в Мінську. Це республіка, яка була стерта з «лиця землі», яка першою прийняла удар, і де люди похилого віку і діти, які залишилися, майже чотири роки жили в болотах, лісах, землянках. Це сама постраждала республіка — живий пам'ятник тій жорстокій війні», — сказав Лукашенко.

Водночас він вважає, що не всі зможуть приїхати навіть не через острах чогось, а просто тому, що треба «зберегти обличчя»: «Ввели ж карантин, комендантську годину (у низці країн, — ред.) і так далі. І тут бах — у Білорусь поїхали».

Глава держави запропонував зробити так, щоб побачити білоруський парад була можливість широкому колу телеглядачів, зокрема в Росії.

«Треба попросити російське телебачення показати наш парад росіянам. Це ж наші рідні брати», — додав Лукашенко.