Лукашенко заявив про намір повернути Україну в "лоно слов'янства"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що в українців "формують вороже ставлення" до братніх народів, зокрема до білорусів. Та заявив про намір повернути Україну в "лоно слов'янства".

Про це він повідомив у посланні до білоруського народу та Національних зборів, передає БЕЛТА.

"Усе велике занепокоєння викликає наростання напруженості на південному напрямку. Україна стає предметом закулісного торгу. Українців штовхають у полум'я конфлікту, ламають їхню свідомість, цілеспрямовано готують до агресії. Формують вороже ставлення до братніх народів, у тому числі до білорусів", - заявив Лукашенко.

Він переконаний, що для Заходу важливо "втопити у крові російсько-українське братство, наше слов'янське братство".

"Але ми - рідні слов'янські народи, вихідці з єдиної купелі хрещення. Наше коріння - з глибини віків. І це треба зберегти, чого б нам не коштувало. Адже братство набагато вище, ніж надумані образи та містечкові політичні амбіції. Наші нерозривні зв'язки - основа спільної безпеки та виживання. І як би комусь не хотілося, ми повернемо нашу Україну до лона нашого слов'янства. Ми це обов'язково зробимо", - наголосив білоруський президент.

Також Лукашенко заявив, що ніколи не відправить білоруську армію на війну проти України.

"Я ніде і ніколи не говорив і не скажу, що я пошлю на чужу територію проти якогось народу. Ви Україну згадали. Боронь мене бог воювати проти цього народу", - повідомив він.

Проте, за його словами, армія Білорусі воюватиме лише у двох випадках: "Якщо проти Білорусі буде здійснена пряма агресія. І другий момент - коли бути війні і Білорусь буде в ній брати участь, якщо на нашого союзника - Російську Федерацію - здійснять безпосередній напад".