Лукашенко заявив, що білоруси могли допомагати мігрантам потрапити до Польщі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пприпустився ймовірності того, що білоруські прикордонники допомагають мігрантам пробиратися на територію Польщі, але розбиратися з цим не збирається.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC.

Видання зазначає, що Лукашенко визнав, що білоруські військові знають, що мігранти йдуть до Німеччини, але на це відповів: «Ми слов’яни. У нас є серце».

«Наші допомагають їм перебратися на польську територію, так? Слухайте, цілком можливо. Я цілком це допускаю. Можливо, хтось і допоміг. І я навіть не буду розбиратися», ㅡ сказав Лукашенко.

Він також заявив, що не збирається затримувати на кордоні мігрантів, бо вони «йдуть не до нього», а до країн Європи. Розв'язувати проблему з мігрантами Лукашенко збирається «так, як вийде».

«Я їх сюди не запрошував. І, щиро кажучи, я не хочу, щоб вони їхали через Білорусь», - додав Лукашенко.

Нагадаємо, що тисячі мігрантів, переважно з Близького Сходу, вже кілька місяців намагаються потрапити до ЄС через Білорусь.

У Польщі заявили, що це «найбільша спроба силового проникнення» мігрантів до країни. Онинамагаються прориватися через білорусько-польський кордон, застосовуючи каміння, сльозогінний газ, лазери та стробоскопи. У прикордонній службі Польщі впевнені, що ними мігрантів забезпечують білоруси.