Лукашенко заявив, що приїде до анексованого Криму і визнає його російським

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про візит до анексованого Криму. За його словами, ця поїздка означатиме визнання півострова частиною Росії.

Про це Лукашенко повідомив в інтерв'ю «РИА Новости».

«Якщо президент уже туди [до Криму] приїхав із президентом Росії, слухайте, які ще можуть бути визнання?! Це вже масло масляне, як у Росії кажуть... Крим де-факто, я тоді ще сказав – це російський Крим. Після референдуму та де-юре Крим став російським», — підкреслив лідер Білорусі.

Водночас Лукашенко не уточнив, коли може відбутися така поїздка.

«Ми тричі про це говорили [з Путіним]. І він повинен був сам визначитися, коли буде зручніший час, буде тепліше, навіть ідеально було б. Я йому: коли запросите, тоді й полетимо», — додав він.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів, що немає сенсу оцінювати кожен прояв «потоку свідомості» Лукашенка, пише Укрінформ.

«Якщо Білорусь дійсно визнає незаконну окупацію Криму Росією, це завдасть непоправного удару по українсько-білоруським відносинам. Ми діятимемо по повній програмі. Крим це не те питання, де ми дозволяємо собі стриманість», — заявив Кулеба.

Нагадаємо, до загострення відносин Лукашенка із Заходом та Україною він казав, що «Україна має залишатися єдиною, неподільною та цілісною, але Крим де-факто — частина Росії». Водночас на анексований півострів Лукашенко не навідувався.