Лише продукти та засоби гігієни: Туреччина із 7 травня посилює локдаун

У Туреччині з 7 травня набувають чинності нові обмеження через погіршення ситуацію з коронавірусом. У магазинах продаватимуть тільки основні харчові продукти та засоби гігієни.

Про це повідомили на сайті Міністерства внутрішніх справ країни.

Так, з 7 травня у супермаркетах можна буде придбати корми для тварин, продукти та деяку косметику (за винятком парфумерії), а також засоби для чищення.

До введених раніше обмежень на продаж алкоголю додали також заборону на продаж електроніки, іграшок, канцелярії, одягу, аксесуарів для автомобілів, посуду і садового приладдя.

Раніше повідомлялося, що через складну ситуацію з коронавірусом у Туреччині з 28 квітня до 17 травня запровадили локдаун. Там припинили роботу всі підприємства, окрім тих, які внесло до переліку Міністерство внутрішніх справ. Усі поїздки між містами можна здійснювати лише за наявності дозволу, а міжміський громадський транспорт зможе працювати з 50-відсотковим заповненням. 

На час локдауну в країні припинили навчання в усіх установах, зокрема дитячих садках, а очні іспити — скасували. У неділю не працюватимуть ринки, а в інші дні — лише в окремі години.

Ці заходи Туреччина вводить як доповнення до тих, які запровадили з 14 квітня. Тоді у країні встановили нічну комендантську годину з 21:00 до 05:00, а на вихідних обмежили вихід на вулицю.

Проте комендантська година не поширюється на іноземців, які приїхали до Туреччини як туристи. Також для туристів працюватимуть магазини з 10:00 до 17:00 (у неділю вихідний), готелі, громадський транспорт і музеї.

Водночас Посол України в Туреччині Андрій Сибіга наголосив, що українським туристам плани про відпочинок в Туреччині скасовувати не треба. 

За останніми даними, з початку пандемії у Туреччині підтвердили понад 4,9 мільйона випадків COVID-19, із них понад 40 тисяч людей померли від ускладнень захворювання.