Між Вірменією та Азербайджаном спалахнули бойові дії: є загиблі

На кордоні Вірменії й Азербайджану зав’язалися бої, внаслідок яких щонайменше двоє військових загинули та п'ятеро отримали поранення. Про це заявляють у Міністерствах оборони обидвох держав.

Так, Азербайджан звинуватив Вірменію в артилерійському обстрілі на кордоні з метою захоплення позицій. У відомстві переконують, що втрати серед військових є з обидвох сторін.

«В результаті адекватної відповіді противник був відкинутий назад і зазнав втрат. Під час боїв двоє військовослужбовців азербайджанської армії загинули і п'ятеро отримали поранення», — йдеться у повідомленні.

Водночас у Міноборони Вірменії заявили, що близько 12:30 азербайджанські військові спробували перетнути кордон на автомобілі ВАЗ. Після попередження від вірменських військових, азербайджанці покинули машину і вернулися на позиції, йдеться у повідомленні.

«О 13:45 військові ЗС Азербайджану знову спробували захопити наш опорний пункт, прикриваючись артилерійським вогнем, але були відкинуті назад вогнем у відповідь і зазнали втрат в живій силі. З вірменської сторони втрат немає», — переконують в Міноборони Вірменії. 

Зазначимо, у 1988 році між вірменами та азербайджанцями спалахнув збройний конфлікт за контроль переважно над Нагірним Карабахом. Тривав він до 1994 року. Водночас військові прикордонні сутички не припиняються і після підписання перемир'я.