МЗС обурилося заявами Лукашенка про «український слід» у протестах у Білорусі

Міністерство закордонних справ України прокоментувало слова президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що до країни на протести їдуть з інших країн, зокрема й України. Про це йдеться в заяві МЗС.

На засіданні Радбезу Білорусі 14 серпня Лукашенко заявив: «Зрозумійте, що вас і наших дітей використовують як гарматне м'ясо! Сьогодні вже понаїхали сюди з Польщі, Голландії, України, з цієї «Відкритої Росії», Навального і так далі і тому подібне. Уже агресія почалася проти країни».

«МЗС України висловлює занепокоєння заявами керівництва Республіки Білорусь щодо участі громадян України в організації, наголошуємо, мирних протестів у зв‘язку з результатами президентських виборів», — кажуть у відомстві.

Також МЗС обурено тим, що «президент дружньої нам держави» звинуватив українців у дестабілізації ситуації в Білорусі. У заяві наголошується, що жодних доказів цьому немає.

Українське МЗС нагадало, що докази злочинів затриманих у Білорусі бойовиків ПВК «Вагнера» є, і їх детально українська сторона виклала у запиті на екстрадицію.

«Натомість «вагнерівці», з благословення білоруської влади, повертаються в РФ. Щоб і надалі здійснювати злочини на території суверенних держав», — йдеться в заяві.

Раніше видачу «вагнерівців» Росії прокоментували й в Офісі президента Зеленського.

Нагадаємо, 14 серпня влада Білорусі передала Росії 32 затриманих бойовиків приватної військової компанії «Вагнера», яких затримали перед виборами.