На підводному човні в Баренцевому морі загинули сім капітанів першого рангу, двоє Героїв Росії

Серед 14 осіб, загиблих в результаті пожежі на підводному човні в Баренцевому морі, - сім капітанів першого рангу і два Героя Росії. Про це сказав президент РФ Володимир Путін на зустрічі з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу, повідомляє пресслужба Кремля.

Путін доручив Шойгу відправитися на базу ВМФ Росії в Сєвєроморськ, заслухати доповіді про аварію і "націлити комісію на безумовне виявлення причин цієї трагедії". Комісію з розслідування очолив головнокомандувач ВМФ Микола Євменов.

"Сергій Кужугетович, це незвичайне судно, ми з вами знаємо, це науково-дослідне судно, екіпаж високопрофесійний", - зазначив Путін.

Російська влада не вказують назву і тип підводного човна, а також які завдання вона могла виконувати і що вимагало присутності на борту такої кількості високопоставлених офіцерів.

Міністерство оборони РФ 2 липня повідомило про загибель 14 підводників на пожежі, яка сталася на борту "глибоководного апарату". За даними відомства, моряки отруїлися продуктами горіння під час батіметріческіх вимірювань.

Видання РБК писало, що НП сталася ввечері 1 липня на секретному мініпідводному човні "Лошарік".