Навальний прилетів до Москви: його затримали на паспортному контролі

Літак авіакомпанії «Победа» з російським опозиціонером Олексієм Навальним та його дружиною приземлився в московському аеропорту «Шереметьєво». Його затримали на паспортному контролі.

Про це повідомляє ВВС.

О 16:19 за київським часом Навальний вилетів із Берліна до Москви. Літак мав приземлитися у «Внуково» приблизно о 18:30. В результаті літак, на якому летів Навальний перенаправили в «Шереметьєво». Офіційно причиною назвали - тимчасове закриття «Внуково» на прийом літаків через проблеми з посадковою смугою.

В етері видання «Дождь» соціолог Григорій Юдін повідомив, що в аеропорт «Внуково» літак не міг приземлитися, оскільки там зібралося забагато людей.

Навальний виступив з невеликою промовою в аеропорту. Сказав, що всі справи щодо нього сфабриковані і він нічого не боїться. Також вибачився перед пасажирами рейсу за незручності, які сталися.

Далі Навальний рушив на прикордонний контроль, де його затримали.

Як повідомила його речниця Кіра Ярмиш у Twitter, Навального забрали співробітники поліції на кордоні без пояснення причин. Адвокатці політика Ользі Михайловій не дозволили пройти разом з ним, тому що, мовляв, вона «секунду тому пройшла кордон».

Трохи пізніше Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) підтвердила, що опозиціонер затриманий.

В аеропорту зібралися сотні людей. Спецпідрозділи ОМОНу почали витісняти прихильників Навального з приміщення аеропорту на вулицю. Поліція затримувала там людей, які приїхали зустрічати політика, та журналістів, пише «Новая газета».

Зокрема, затримали соратників Навального Любов Соболь, Руслана Шаведдінова, помічника Навального Іллю Пахоменка та співробітницю штабу політика в Петербурзі Анастасію Кадетову, Крім того, затримали активіста Костянтина Котова.

Раніше Федеральна служба виконання покарань Російської Федерації оголосила в розшук опозиційного політика Олексія Навального. Причиною є «злісне ухиляння від контролю з боку карно-виконавчої інспекції».

Нагадаємо, російському опозиціонеру Олексію Навальному 20 серпня стало зле в літаку, яким він летів з Томська в Москву. Авіалайнер екстрено приземлився в Омську, Навального госпіталізували. Він впав у кому.

22 серпня спецлітаком Навальний був доставлений в Берлін у клініку «Шаріте». 2 вересня німецькі експерти виявили в організмі російського опозиціонера Навального отруту з групи «Новічок». Саме речовиною з цієї групи російське ГРУ намагалося вбити колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля у Великій Британії.