Німеччина не постачатиме летальну зброю в Україну

Уряд Німеччини заявив, що не постачатиме Україні летальної зброї, адже має чітку позицію щодо заборони постачання озброєння до кризових регіонів. 

Про це під час брифінгу сказав офіційний представник Кабінету міністрів Німеччини Штеффен Хебештрайт, передає РБК-Україна

«У принципі діє правило: у кризові райони - ні (постачання озброєнь із Німеччини, - ред.). Ми ясно виключили постачання летальної зброї, зокрема в Україну», - сказав Хебештрайт. 

За його словами, врегулювання збройного конфлікту на сході України можливе лише дипломатичним шляхом. 

«Принципова позиція, яку поділяє весь західний світ, полягає в переконанні, що (цьому конфлікту, - ред.) немає військового рішення», - зауважив Хебештрайт. 

Водночас він наголосив, що якщо Росія вирішить почати агресію проти України, то отримає у відповідь реакцію, що негативно позначиться на її економіці. 

«Є чітка вимога до Росії - зробити внесок у деескалацію. Ми маємо стежити за тим, щоб не впасти в логіку війни», - підкреслив посадовець.

Нагадаємо, міністерка оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт заявила, що Німеччина надасть Україні 5 тисяч військових захисних шоломів. Проте українські посли просили у Німеччини 100 тисяч шоломів і бронежилетів.