Норвезька компанія відмовилась надавати сертифікацію «Північному потоку-2»

Норвезька компанія DNV GL, яка мала сертифікувати російський газопровід «Північний потік-2» після завершення його будівництва, відмовилась це робити через введені нові санкції США.

Про це повідомляє РБК.

«DNV GL припинить всі заходи з перевірки трубопровідної системи Nord Stream 2 відповідно до санкцій і до того часу, поки ці санкції залишаються в силі. Ми реалізуємо план зі згортання нашої підтримки проєкту», — йдеться в заяві DNV GL.

Видання звернулося по коментар до пресслужби компанії Nord Stream 2 AG, але відповіді поки не отримало.

DNV GL є партнером першого «Північного потоку», з 2012 року він щороку проходить сертифікацію норвезької компанії. Така перевірка має на меті мінімізацію ризиків для життя людей, майна та навколишнього середовища. Зокрема, сертифікації вимагає «Північний потік-2» на ділянці у водах Данії. Цю частину трубопроводу тільки мають прокласти.

Як раніше повідомлялося, 1 січня 2021 року Сенат США подолав вето діючого президента Дональда Трампа на оборонний бюджет країни. Цей документ, зокрема, передбачає розширення санкцій США проти «Північного потоку-2».

Нагадаємо, 28 грудня 2020 року завершено прокладання труб російського газопроводу «Північний потік-2» у виключній економічній зоні Німеччини. Тепер роботи потрібно завершити у Данії.