Один з найбільших новинних порталів Білорусі Tut.by позбавили статусу ЗМІ

У Білорусі Міністерство інформації на три місяці позбавило статусу ЗМІ один з найбільших новинних порталів країни Tut.by. Журналісти порталу активно висвітлюють протести в країні. Про рішення повідомили на сайті порталу.

За наказом міністра інформації Білорусі Ігоря Луцького редакція Tut.by не зможе працювати за статутом ЗМІ вже з 1 жовтня. Статут засобу масової інформації дозволяє журналістам законно перебувати в районах збройних конфліктів та надзвичайних ситуацій. Тож позбавлення статусу ускладнить роботу журналістів під час протестних акцій.

Однак у виданні зазначають, що продовжать вільно працювати як онлайн-ресурс. Портал Tut.by був заснований ще у 2000 році, та до 2019 року працював без статуту взагалі. 

Зараз портал позбавили статусу ЗМІ через судовий позов Міністерства інформації. Підставою для позову стали 4 попередження журналістам від міністерства. Зокрема, у відомстві висловили претензії до матеріалів про порушення роботи Центральної виборчої комісії під час президентських виборів, про хабарництво та роботу силовиків.