Оприлюднено ще дві стенограми свідчень у справі про імпічмент Трампа

Комітети Палати представників Сполучених Штатів Америки, які вели розслідування щодо імпічменту президента США Дональда Трампа, оприлюднили стенограми свідчень колишньої директорки з питань Європи та Євразії Ради національної безпеки США Фіони Гіл та директора з питань Європи цього ж органу полковника Александра Віндмана. Відповідні документи оприлюднені на сайті Комітету.

У спільній заяві глав комітетів розповідається про значення оприлюднених свідчень для подальшого розслідування. Так, Віндман розповів, що «телефонний дзвінок 25 липня 2019 року між Трампом і Зеленським призвів до того, що він негайно повідомив юристам Білого дому про своє занепокоєння щодо політичних розслідувань, на яких президент США наполягав у дзвінку».

«Віндман також повідомив комітетам, що «вимога» Трампа оголосити політично вмотивовані розслідування щодо громадянина США іноземною країною спонукала його зробити «моральне й етичне рішення» та змусила непокоїтися за те, що така дія може «підірвати національну безпеку США», — стверджується в заяві глав відповідальних за розслідування комітетів.

Фіона Гіл розповіла про занепокоєння серед високопосадовців Білого дому, в тому числі ексрадника Трампа з національної безпеки Джона Болтона, «щодо вжитих напередодні дзвінка 25 липня заходів, щоб змусити Україну відкрити згадані політично вмотивовані переслідування», а також свої намагання за вказівки Болтона повідомити про ці дії високопосадовцям Білого дому.