Парламент Нідерландів виступив за надання Україні оборонної зброї

У правлячій партії Нідерландів VVD (Народна партія за свободу і демократію) та опозиційній Партії праці висловилися за надання Україні оборонної зброї.

Про це передає "Європейська правда".

Так, депутат від партії Рубен Брекельманс висловив думку, що прем’єр-міністр Марк Рютте і міністр  закордонних справ Вопке Хукстра мають приїхати в Україну з конкретними пропозиціями - "що ми можемо поставити і чи це відповідає потребам України".

Україна вже звернулася до Нідерландів про допомогу в озброєнні, і Міноборони Нідерландів проводить інвентаризацію того, що можна постачати в Україну.

Брекельманс вважає, що це могли б бути радари, високоточна зброя, протитанкова зброя або протиповітряна оборона.

Депутатка Каті Пірі з опозиційної Партії праці (PvdA) вважає, що Нідерланди можуть допомогти Україні в боротьбі проти кібератак, забезпечити навчання або постачати протитанкову зброю. І VVD, і PvdA наголошують, що виступають проти того, щоб відправляти до України нідерландських військовослужбовців.

"Ніяких військ, тільки оборонна зброя! (і справді більше, ніж просто шоломи, як це зробили німці)", - написав Брекельманс у Twitter.

Нагадаємо, 31 січня голова Бюро нацбезпеки Польщі Павел Солох повідомив, що його країна готова надати Україні оборонне озброєння на тлі загрози повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше Данія заявила, що готова підтримати Україну зброєю та військовою технікою, якщо Рося вирішить ще більше загострити ситуацію.