Парламентські вибори у Грузії: всі опозиційні партії відмовилися брати участь у другому турі

Сьогодні, 21 листопада, в Грузії проходить другий тур парламентських виборів. Усі опозиційні партії відмовилися від участі в другому турі і закликали своїх прихильників до повного ігнорування голосування. Незважаючи на це рішення, в бюлетенях зазначені імена кандидатів опозиції.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа».

Як зазначається, другий тур парламентських виборів у Грузії відбувається у 17 одномандатних округах, де за результатами голосування жоден мажоритарний кандидат не отримав понад 50% голосів.

Наразі виборці у Грузії обирають із двох кандидатів, що отримали найбільше голосів під час першого туру.

У Центральній виборчій комісії країни заявили, що вибори будуть вважатися такими, що відбулися, попри будь-яку явку.

Право проголосувати мають понад 2,1 мільйона громадян Грузії. Для них у суботу з 8:00 до 20:00 працюватимуть майже 2 тисячі виборчих дільниць.

Водночас, на відміну від першого туру, за виборами в суботу не будуть спостерігати представники опозиційних партій. На знак протесту опозиційні сили зняли своїх спостерігачів та відкликали членів комісій.

Також опозиція зняла з голосування всіх своїх кандидатів. Політики не визнають легітимність першого туру та заявляють про сфальсифіковані результати.

Таким чином керівна партія «Грузинська мрія» фактично стала єдиним виборчим суб'єктом, який бере участь у другому турі. Та, попри рішення опозиції, у виборчих бюлетенях все одно вказані усі кандидати, що пройшли до другого туру, зазначає видання.

Нагадаємо, 31 жовтня в Грузії відбулися парламентські вибори, під час яких більшість голосів отримала правляча партія "Грузинська мрія". Після цього опозиційні сили заявили про фальсифікації і на знак протесту відмовилися від мандатів у парламенті.